USCH!!!

Så börjar jag med mitt blogginlägg idag. Har precis städat klart toaletten i vårt hem och måste säga att det är så himla äckligt och framförallt riktigt tråkigt. Tror jag dör av tristess alltså. Min sambo började klaga på att toaletten luktade illa och att det fanns massa kalkavlagringar överallt, så jag skred till arbete och började researcha lite infromation om hur man städar toaletten på enklast sätt.

Toalettexperten var min räddare i nöden, då jag i princip aldrig rensat en toalett förut. Och det var kanske tur det, för om jag visste hur jobbigt och äckligt det skulle vara hade jag inte gjort det haha. Men men, jag tog mig en sväng till min ICA-nära och köpte all rengöring man kan tänkas behöva. Köpte även 2 liter Coca-cola för dom rekommenderade det. Ättika, ny borste, rengöringsmedel, gummihandskar osv, hela kitet köpte jag!

När jag kom så började jag med att gnugga allting riktigt noga, tror jag måste gnuggat porslinet i minst en timme. Sprejade med rengöringsmedel, coca-cola och ättikasprit utan något vidare resultat. Sen fick jag så klart reda på att jag gjort allting helt fel. Man ska ju hälla i hela cola flaskan direkt ner i toaletten samtidigt som man sprutar på porslinet, sen låter man det verka ett längre tag och först då spolar man.

Jag måste säga att det var som attan för det fungerade verkligen! Nästan all kalk gick bort och alla äckliga fläckar försvann också. Men jag var tvungen att skrubba ett tag, men det var så mycket enklare att rengöra toalettstolen efter man sprutat ner den med cola.

Jag ska nog börja göra det här oftare så man slipper rengöra toan i flera timmar nästa gång. Tydligen gör en sprejning med ättika varje natt susen för att hålla toaletten ren i flera månader framöver.

Nu ska jag sätta mig i soffan, kolla på TV och bara ta det lugnt, för imorgon ska jag jobba!

Ha det bra alla! 🙂