Hej alla glada!

Idag tänkte berätta en kort liten historia om hur en av mina kollegor i Uppsala fick sig en riktigt överraskning. Den här kollegan köpte en riktig sunkig villa i utkanterna länet för ca 1 år sedan. Jag tror att alla i hans närhet sa att det inte var en bra idé, men han visste så klart bättre än alla andra. Ni vet hur det är, man är envis och vägrar erkännat att man har fel. Så vad hände då?

Jo, den här vännen har spenderat majoriteten av föregående 365 dagar genom att renovera villan och sova hos sina föräldrar, för att han inte kan sova när dom renoverar. Japp, jag tror att han har lagt ner så mycket tid och pengar på den där villan att hade fått sig en fin etta inne i Stockholm, men men. Man brukar ju säga att det är lätt att vara efterklok. Man kan iaf likna villan med det där huset som Morran och Tobias huserade i, alltså ett riktigt ruckel!

Det roligaste problemet som dök upp senast hade med hans rör att göra. Jag har aldrig varit där, så jag vet inte riktigt hur allting ser ut men antaligen så ligger alla rörsystem väldigt öppet till. Med det menar jag att man kan rören kan nås från utsidan av huset, dom var inte nergrävda eller något sånt.

Vad tror ni händer om man öppna rör liggandes ute på tomten när man bor precis bredvid en skog? Ja, ni har säkert gissat rätt. Mindre djur som gnagare hittar dit och bestämmer sig för att bosätta sig där. Man behöver inte mycket hjärnkraft för att förstå att det här leder till att vattnet och sånt inte kommer fungera som det ska hehe…

Nu har vännen pratat med flera rörmokare i Uppsala och har äntligen hittat någon som var tillräckligt billiga, och då tar det i när jag skriver billiga. Jag tror att han måste lägga ut mot 100,000 riksdaler eftersom hela grunden måste rivas och alla rör måste installeras om. Varför han inte säljer av huset är ett under enligt mig. Han kanske gillar att slösa sina pengar, eller vad tror ni?