Förra veckan åkte min kompis in till en klinik för att göra en fettsugning i Stockholm. Hon har länge varit överviktig och verkligen försökt med allt för att gå ner i vikt. Jag har för mig att hon pratade med en läkare som gav henne råd om att uföra en eventuell fett sugning ifall hon inte lyckades förlora sitt överflödiga fett.

Jag tyckte att det lät konstigt att hon blev rådgiven av en läkare till att göra det men det finns tydligen några få fall när det nästan krävs. Nu är det så att hon inte gör en fettsugning för att gå ner i vikt och bli smal utan för hon har fett samlingar på vissa ställen som liksom vägrar försvinna vad hon än gör. Hon har en del fett under hakan och på buken och jag VET att hon har slitat ihjäl sig för att försöka få bort fettet. Hon har testat flera olika dieter, bantat, fastat och tränat varje dag utan några vidare resultat.

Så hon åkte in till kliniken i Stockholm igår där dom skulle utföra fettsugningen. Personligen tycker jag att det lät lite läskigt, som jag tänker det så sticker man in en slang i magen och rör om. 😛 Inte så fräscht med andra ord, men tydligen har tekniken utvecklats så pass mycket att man knappt känner av det. Hon sa även att Stockholm Fettsugning (kliniken hon var på) var otroligt proffsig och kände sig aldrig osäker.

Just nu har det bara gått en vecka eller så, hon är fortfarande svullen men börjar sakta men säkert se hennes haklinje! Så otroligt peppad på att se hur det kommer se ut när svullnaden har gått ner helt och hållet.  Jag kan bara själv föreställa mig vilken boost det måste ge till självförtroendet, att äntligen få det där resultatet man har drömt om så länge. Att äntligen bli av med det där fettet som terroriserat en i flera år, är så glad för hennes skull.

Tips till dig som funderar över fettsugning.. Själva operationen kostar lite och det är inte säkert att du är lämplig för en operation heller. Ibland kan det faktiskt handla om att du bara behöver ge lite till för att bli av med det där fettet. Men känner du igen dig i min väns historia tror jag att du gör bäst i att ansöka om en rådgivning. Det brukar inte kosta något och i värsta fall får du ett nej, men då vet du i alla fall att du kan förlorar fettet naturligt.

Det var allt för mig idag, nu ska jag ut i solen och dricka lite vin på gården! Trevlig sommar!