Det är nog svårt att missa hur mycket det snöat senaste dagarna, hela Sverige har väl fått snö nu? Jag är en lugn bilförare av mig och tar alltid det säkra före det osäkra, jag skulle aldrig få för mig att köra om någon bara för han ligger 5 km/h under hastighetsgränsen. Jag är liksom lugn och sansad, tänk om alla kunde vara så?

Nu till mitt lilla problem… Vägarna är ju täckta med snö och det är riktigt halt, SL har t.om. varnat för förseningar på grund av halkan. Jag har en egen bil och tar det betydligt oftare än vad jag åker med SL. Problemet är att mina sommardäck sitter på fortfarande. Jag skulle byta däck imorse, åkte till närmaste däckverkstad och kan ni gissa vad eller? Kön gick ut från själva verkstaden ut på vägen och fortsatte en lång himla bit bort, VAD FALLS?! Jag har inte tid att sitta och köa i flera timmar för att byta däck.

Och ja, jag vet att man kan byta däck helt själv men när jag bytte däck i somras så skruvade dom på verkstaden åt däcken så himla hårt. Jag har försökt att skruva att hjulen tidigare i veckan men det går inte, alltså på riktigt. Jag tog i för kung och fosterland, tror inte ens skruven rörde på sig 1mm.

Så ja, nu är vintern är och vägarna är superhala och jag har inga vinterdäck? Ska man offra en hel helg bara för att byta däck eller vad tycker ni?